Oldalletöltések száma: 10400857
2019. október 16. szerda 17:02,
Gál napja van.

Lehet, hogy csoda történt és megvan a rák elleni gyógyszer?

rakelleni gyogyszer bbc comMár oly sokszor csillant fel a remény és hittük, hogy végre tényleg megvan a csodagyógyszer a rák gyógyítására, elég ha csak a magyar szerek karrierjére gondolunk, de sajnos annak ellenére, hogy komoly fejlődés van a daganatos megbetegedések kezelése terén, mindeddig csalódnunk kellett reményeinkben. Most újra bizakodhatunk, hátha az új szer tényleg megoldást jelent.

   A brit orvosok szerint is nagy változást hozhat az az új rákgyógyszer, amely sokat javított egy kétéves kislány állapotán. A készítményt Európában már engedélyezték – olvasható a Hvg.hu hírében.

   A BBC arról írt, hogy először Európában engedélyezték a larotrectinib nevű készítmény alkalmazását, amely állítólag a daganatok széles körét képes kezelni. A brit orvosok jó véleménnyel vannak róla, a tesztek során úgy fogalmaztak: izgalmas dologról van szó.
   A készítményt a kétéves Charlotte Stevensonon is kipróbálták, akit a londoni Royal Marsden Sutton kórházban az elsők között kezeltek vele az elmúlt egy év során. A kislányt korábban lágyrészdaganattal (infantilis fibrosarcoma) diagnosztizálták, amit egy genetikai rendellenesség okozott.
   A portálnak nyilatkozó orvos, Julia Chisholm szerint bámulatosak az eredmények, így a készítményt akár több beteg gyógyítására is felhasználhatják. Ennek azonban még számos feltétele van. Arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a készítmény engedélyt kapott, ez nem jelenti azt, hogy azonnal elérhetővé válik a páciensek számára.
   A gyógyszert a Bayer fejlesztette ki, a cég egyik orvosa, Brendon Gray szerint a larotrectinib valódi előrehaladást jelenthet a rákkezelésben – írta a Hvg.hu.