Oldalletöltések száma: 10619707
2020. január 23. csütörtök 13:07,
Zelma és Rajmund napja van.

A közösségi portálok megelégelték a felelőtlen oltásellenességet

oltasellenesseg wallethub comKorunk egyik, és mind nagyobb egészségügyi kockázata a járványosan terjedő oltásellenesség, amely egy lefizetett orvos által közzétett, valótlan adatokat tartalmazó írás nyomán erősödött meg. S bár az amerikai orvos elismerte bűnét és vissza is vonta hazug állításait, az általa elindított lavina megállíthatatlannak tűnik.

   Egy héttel azután, hogy a Pinterest hasonló funkciót vezetett be, a Facebookon is megjelentek azok az értesítések, amelyek segítségével az áltudományos információk terjedésének próbálnak gátat szabni. Ha a felhasználók védőoltásokról szóló információkra keresnek az oldalon, hiteles hírforrások oldalára irányítja őket – írta az Engadget cikke nyomán a Hvg.hu.

   Mostantól, amikor egy felhasználó a védőoltásokkal kapcsolatos keresést indít a közösségi oldalon, kutasson akár tartalmak, csoportok vagy vonatkozó hashtagek után, felugrik majd egy ablak, amelyben hiteles információforrásokra hívja fel a figyelmét. A rendszer például az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Facebook-oldalára irányítja majd az érdeklődőt. Ugyanezt a megoldást bevezetik az Instagramon is – írta a Hvg.hu.
   (Kipróbáltuk, mindez magyar nyelven még nem működik, angolul viszont igen, de remélhetőleg hamarosan mindezt magyarul is elérhetővé teszi a Facebook).