Oldalletöltések száma: 10545082
2019. december 12. csütörtök 17:19,
Gabriella napja van.

Ajánlatos ellenőrizni utazás előtt az úti okmányokat

igazolvanylopas express. co ukA legnagyobb közösségi portálon sokszor lehet találkozni olyan bejegyzésekkel, amelyekben valakik az általuk megtalált igazolvány képét teszik közzé abban a reményben, hogy azt visszajuttathatják feledékeny embertársaiknak. De talán még többen vannak, akik nem fordítanak ennyi energiát a segítségre, vagy éppen visszaélnek a talált okmánnyal.

   Nem csak az úti okmány elvesztését vagy ellopását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is – figyelmeztetett közleményében a Police.hu.

Bővebben ...

A szakemberek több mint fele menne külföldre

ezermesterSokszor foglalkoztunk azzal a mind megoldhatatlanabb helyzettel, hogy egyes, a magánházaknál, lakásokban  elvégzendő szakipari munkákra már alig találni szakembert, de nem jobb a helyzet akkor sem, ha a hazai cégek keresnek munkarőt. Egy felmérés megmutatta, miért.

   A szakemberek 57 százaléka szerint még mindig érdemesebb külföldön munkát vállalni, mint itthon, de már 43 százalékban gondolják azt is, hogy a kétkezi munkából tisztességesen meg lehet élni Magyarországon – írta az Adózóna.hu a Fix24.hu szakemberkereső portál országos felmérése alapján.

Bővebben ...

Az olasz síterepen megelégelték a műanyagszemetet

sole volgy tripadvisor com phA sísport hatalmas népszerűségnek örvend, mind többen hódolnak e szenvedélynek, csak éppen a nagy tömeg együtt jár a szennyezéssel, a hegyoldalakban elhajigált mérhetetlen műanyag hulladékkal.

   Ez ellen akarnak tenni a szakemberek azzal, hogy a világ első műanyagmentes síterepét alakítják ki az észak-olaszországi Pejo-völgyben, Trentino megyében, miután egy kutatás kimutatta, hogy az alpesi gleccserek ugyanannyira szennyezettek apró műanyagrészecskékkel, mint az európai tengerek – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...

Biztató kísérlet: egyszeri kezeléssel hónapokra elmehet a kedv az ivástól

alkoholistaA rendszeres és túlzott alkoholfogyasztás számtalan nemkívánatos hatással jár. Tönkreteheti az alkoholista és családja életét, súlyos egészégkárosodást okozhat és ha nagy tömegben jelentkezik komoly társadalmi károkat is okoz. Pedig talán egy egyszeri kezeléssel mindez orvosolható is lenne.

   Egy új kísérleti tanulmány szerint egy egyszeri ketamin kezeléssel lényegesen lecsökkenthető a rendszeresen fogyasztók alkohol mennyisége – írta az Arsratio.hu a Nature.com cikke alapján.

Bővebben ...

Piros lesz tőle a széklet, vizelet, mégis nagyon egészséges

ceklale znaturalfoods comVannak, akik imádják a céklát, másoknak nem tetszik a színe, meg az, hogy könnyen összefoghatja a ruhát a rácseppenő céklalé. Pedig a cékla az egyik leghasznosabb és jól elkészítetten az egyik legfinomabb zöldségünk, amelynek többféle felhasználása is lehet. Mindehhez jön az is, hogy igen jó hatással van az egészségre.

   Nemrégiben az is kiderült, hogy sportolóknak is tökéletes természetes teljesítményfokozó a cékla – olvasható az Egészségkalauz.hu oldalon.

Bővebben ...

Cseppet sem biztos, hogy helyesen ül az autójában

ules helyesen autoban geico comAlighanem a legtöbben mit sem törődnek azzal, hogy hogyan ülnek az autójukban, pedig a korszerű járművek számtalan ülés, kormány és egyéb beállítást kínálnak a kényelmesebb és biztonságosabb vezetés érdekében.

   Az autóban elhelyezkedés ugyanis nagyon fontos, különösen nagyobb forgalomban, hosszabb úton, amikor cseppet sem mindegy, hogy a megfájduló hát, elmerevedő kar, vagy nyak mennyire vonja el a figyelmet a vezetéstől. A Seniorplus.hu a Genertel.hu tanácsai alapján igazít el az elhelyezkedés kívánalmairól.

Bővebben ...

Vesszük, iszunk belőlük, de hogy miért olyanok, amilyenek, nemigen tudjuk

sorosuvegVannak alapigazságok, amelyeket úgy fogadunk el, ahogy azokat megismertük. Például, hogy négy évszak van (egyelőre még), meg hogy egyes tárgyak kinézete olyan, mint volt akkor is, amikor a ma élő emberek megszülettek. Ilyen egyértelmű számunkra, hogy a sörösüveg nyaka hosszúkás.

   Ez így lehet a megszokás miatt, és lehet a termék érdekében is, ahogy az sem véletlen, hogy az üveg nem átlátszó, hanem barna vagy zöld. A Dívány.hu az Interesting Engineering a Concerning Reality YouTube-csatornára hivatkozva írt meg egy halom érdekességet a sörösüveg gyártásáról.

Bővebben ...

Negyedóra az életet, a ház, a vagyon megmaradását jelentheti

tuzolto duol huA Velencei-tó környékének ingatlanjai, éghető értéktárgyai sem mentesülhetnek az időnként felszálló vörös kakas pusztításától. Okozhatja ezt emberi mulasztás, vagy természeti katasztrófa, a segítségnek minél hamarabb meg kell érkeznie. Mindezt öt év óta elsősorban Pusztaszabolcsról várhatják a bajba jutottak.

   Ahogy arról a Vé is beszámolt, 2014. december elsején kezdte meg működését a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs, amelynek köszönhetően tíz település harmincnégyezer lakójához csaknem negyedórával hamarabb érkezik a segítség, mint korábban. A félévtizedes jubileumról a Feol.hu írt.

Bővebben ...

Aki megette az ebédet, megeheti a tányérját is

tanyer eheto twitter comMa már nem nagyon lehet kikerülni azt az elkeserítő tényt, hogy az emberiség egyik nagy találmánya, a műanyag teszi tönkre akár évezredekre a Föld élővilágát, alig helyrehozhatóan a természeti környezetet. A legtöbb bajt az egyszer használatos tárgyak és csomagolóanyagok okozzák.

   Egy dél-afrikai startup vállalkozás tagjai úgy gondolkodtak, hogy miután az élelmiszerek csomagolása és a műanyag tányérok és evőeszközök teszik ki a műanyag hulladék jelentős részét, ezért ehető alapanyagból készült tányérok gyártásába kezdtek – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...

Kétszáz esztendő alatt volt pár boldog éve az emberiségnek

boldog bekeidok csodalatosbalaton huNem valószínű, hogy manapság túl gyakran elhangzana a közb3szédben az a sóhajtás, hogy azok a boldog békeidők voltak az igaziak. Vélhetően ezt a kifejezést csak az idősek ismerik, de persze kérdés, hogy létezett-e valaha is a Föld történetében boldog békeidő.

   Két évszázad könyvei és újságcikkei nyelvezetének elemzésével egy nemzetközi kutatócsoport az előző századfordulót, a 1920-as és a 2000-es éveket találta az elmúlt 200 év legboldogabb korszakának – írta a Seniorplus.hu.

Bővebben ...

Jó nagyot drágulhat a karácsonyi diós bejglink

dio 001A dió nagyjából sohasem tartozott a túlságosan olcsó termékek közé, ahhoz, hogy jó legyen a termés szerencse is kell, majd össze kell szedni, héjából épségben kiemelni, vagyis van vele macera bőségesen. Ehhez jön mostanában a dióburok-fúrólégy tevékenysége, amely bajkeverőt vélhetően a klímaváltozásnak köszönhetünk.

   Kiváló minőségű az idei dió, de a tavalyinál 10-15 százalékkal többet kell fizetni a csonthéjas gyümölcsért – mondta az Inforádiónak a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Bővebben ...

Egyre látványosabban értéktelenednek el a nyugdíjak

nyugdijkiegeszites atv huA nyugdíjasok – elsősorban választások előtt – mostanában kapnak néhány ezer forintot ilyen-olyan címen, és ha a feltételek erre adottak, akkor nyugdíjkiegészítést és nyugdíjprémiumot is. A baj ezzel csak az, hogy az igen ridegen tartott nyugdíjasok nyugdíjába ezek döntő része nem épül be, vagyis folytatódik az elszegényedés.

   Összefogtak a nyugdíjas szervezetek, és nemrég megalakult a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, amely 2021-től a jelenlegi jóval igazságosabb számítást és 3 százalék feletti nyugdíjemelést követel. A jelenlegi rendszerrel az egyik legnagyobb problémájuk, hogy nem követi a béreket – írta a Pénzcentrum.hu.

Bővebben ...