Oldalletöltések száma: 10619704
2020. január 23. csütörtök 13:03,
Zelma és Rajmund napja van.

Okosotthonhoz okoszárat

okos zar netatmo engadget comGyakran szólunk az otthonaink okosodásáról, arról, hogy mind több okos eszköz vesz körül, szolgál bennünket. És ha van már okos hűtőszekrény, vagy okos porszívórobot, akkor miért ne lehetne a lakásunk bejáratát védő zárunk is okos?

   A Netatmo okos ajtózárral bővítette az intelligens otthoni felszerelés kínálatát. A francia cég új találmánya forradalmasíthatja és kényelmesebbé teheti az otthonok védelmét – írta a The Verge híre alapján a Híradó.hu.

Bővebben ...

Porszívórobot: legyen önálló meg alapos

porszivo robot inverse comHa szavazást tartanánk arról, hogy melyek a leggyűlöltebb házimunkák, bizonyára a mosogatás és porszívózás vetélkednek az első helyért. De már mindkettőre van megoldás. A mosogatást mosogatógép végzi helyettünk, a porszívózásra meg ott vannak a porszívórobotok.

   A robotizált eszközök fokozatosan jelennek meg életünkben, manapság a legjobb példa erre a robotporszívó. Bár az első készülék már 17 évvel ezelőtt megjelent, ezek az eszközök az utóbbi években váltak igazán népszerűvé, ma pedig már széles választékot és rengeteg kedvező ajánlatot is találunk ebben a kategóriában – írta a Geeks.hu.

Bővebben ...

Nem hiba, ha nem kap értesítést a Play Áruháztól

play store frissites tra inNagy valószínűséggel a legtöbben nem tulajdonítanak nagy jelentőséget annak, ha értesítést kapnak okostelefonjukra, hogy frissültek az alkalmazásaik. Másokat viszont zavar a túl sok értesítés, bár ezek ki is kapcsolhatók a készülékekben. Mostantól viszont már nem kell aggódni a jelentésektől, nem jönnek azok. Legalábbis a Play Áruháztól nem.

   A Play Áruház működtetői különösebb beharangozás nélkül megszüntettek egy funkciót, az áruház ugyanis nem küld többé értesítést, ha frissültek az appok – írta az Origo.hu az Androidpolice.com információja nyomán.

Bővebben ...

Megvonták a támogatását, nyugállományba küldték a rendszert

windows7 end of life espi netNagyon sokan használják még ma is és nagyon sokan kedvelik azt a windowsos operációs programot, amelyet alkotója, forgalmazója tegnap végleg nyugdíjba küldött. Ettől persze még lehet használni sok éven át, de sebezhetővé válik és ez a mai hekkerektől hemzsegő világban cseppet sem előnyös.

   Véget ért egy korszak, tegnap hivatalosan is lejárt a Windows 7 támogatása. A 2009-ben megjelent rendszerhez nem érkezik több frissítés és javítás, használata tehát fokozott biztonsági kockázatot jelent majd – írta a Hwsw.hu.

Bővebben ...

Majdnem felére csökkenthető vele egy háztartás vízfogyasztása, csak nagyon drága

hydraloop newatlas comHa Magyarországot ez még nem is érinti, világszerte mind nagyobb gondot jelent az édesvíz, vagyis az ivóvíz mennyiségének csökkenése, amelyet a vészesen növekvő emberiség létszáma, a mezőgazdaság, állattenyésztés és az ipar hatalmas vízigénye idéz elő. És akkor még szót sem ejtettünk a szennyvízről.

   Érdekes és jövőbemutató termékkel állt elő a holland Hydraloop startup, a vállalat egy modern elveken működő, otthoni szennyvíztisztító berendezést készített. A szerkezet célja a vízfogyasztás drámai visszaszorítása – írta az Origo.hu.

Bővebben ...

Mesterséges intelligencia segítségével véd majd bennünket az okos napellenző

napelemzo virtulais slashgear comMinden autós ismeri, vélhetően kellőképpen utálja is azt az állapotot, amikor a járművével szemben sütő Nap oly módon vakítja el, hogy szinte semmit sem lát az útból, a forgalomból. Ilyenkor jól jön a napellenző, amely viszont igen nagy felületet takar ki a látótérből. Egy új találmány mind a két problémát megoldhatja.

   A német Bosch cég egy okos új autóvédő napellenzőt alkotott, amely tulajdonképpen egy LCD-panel és mesterséges intelligencia működteti, hogy a vezető látásából csak a napsugarakat zárja ki – írta a Futurism.com.

Bővebben ...

Ha nem elég a nevelés, víz és szappan, segíthet egy alkalmazás

kezmoso app A minap derült ki, hogy egy Budapest-közeli kisváros nappali kórházában szürke hályoggal műtött betegek többsége súlyos fertőzést kapott és ennek a hírek szerint a nem megfelelő higiénia, pontosabban a kézmosás hiánya volt az oka. Sok bajnak, fertőzésnek lehetne elejét venni a rendszeres és helyes kézmosással.

   A kézhigiénia szabályok betartásával akár felére csökkenthető az óvodai és iskolai hiányzások száma, míg az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések akár 70 százalékkal is mérsékelhetők. A virtuális technológia ma már ezen a területen is tud segíteni. Minderről a Computerworld.hu számolt be.

Bővebben ...

Szuper gyors lesz, de vajon jó is lesz nekünk?

5g internetNagyon nehéz az átlagos technológiai, informatikai ismeretekkel rendelkező felhasználóknak lépést tartaniuk a technikai fejlődés fénysebességével. Mert amit mára megtanult valaki és már használni is tudja, az tulajdonképpen el is avult, helyébe gyorsabb, okosabb eszközök, rendszerek lépnek. Nap, mint nap.

   Az utóbbi időben sokat hallani az 5G-ről, az ötödik generációs mobilhálózati technológiáról. Ez rendkívül gyors kapcsolódást tesz lehetővé, videók és weboldalak egy pillantás alatt betöltődnek – írta az Euronews.com.

Bővebben ...

Akinek nincs kiskertje, hamarosan géppel termeszthet zöldségeket a lakásában

novenytermeszto gep lg comAz űrhajózás iránt érdeklődők már régóta tudják, hogy az asztronauták az űrállomáson különféle növényeket termesztenek, de hasonlóan tesznek azok is, akik egy nagyvárosbeli lakótelepi lakásukban cserépben, vagy virágládában teszik ugyanezt. Mindez tehát nem újdonság, az viszont igen, hogy már gépet is alkották ehhez.

   Az LG tervei szerint idén piacra dobja az első beltéri növénytermesztő gépét. A keskeny és magas kialakítású berendezés magától vezérli a fényt, a hőmérsékletet, és a locsolást is képes automatikusan intézni – olvasható az Origo.hu oldalon.

Bővebben ...

Tizenhét nap korlátlanság a Telekom előfizetőknek

mobilozokA magyarországi mobilelőfizetések száma évek óta közelít a 12 millióhoz, egy tavaly őszi adat szerint az összes mobiltelefon-előfizetés több mint 45 százaléka, vagyis 5,3 millió SIM-kártya tartozik a Magyar Telekomhoz. Közülük a lakossági előfizetőnek már hétfőn megérkezik a karácsonyi ajándékuk.

  Díjmentes korlátlan mobilnetet nyújt december végéig minden mobil előfizetőjének a Telekom. December 16. és 2020. január 1. közötti időszakra szólóan a szolgáltató ajándéka minden lakossági mobil előfizetőjére vonatkozik függetlenül attól, hogy havidíjas vagy Domino csomagot használ – írta meg a Hwsw.hu.

Bővebben ...