Oldalletöltések száma: 10400920
2019. október 16. szerda 17:48,
Gál napja van.

Az adathalászok sohasem alszanak, teendők jelszólopás esetére

jelszo digitalhungary hu jpgA sok jelszóval védett online alkalmazást használó internetezők előbb, vagy utóbb biztosan találkoznak azzal a cseppet sem megnyugtató helyzettel, hogy bár helyesen írták be felhasználónevüket és jelszavukat, fiókjukba mégsem tudnak belépni. De vajon azon túl, hogy az ember jól kiidegeskedi magát, mi ilyenkor a jó megoldás?

   Ha helyesen begépelt jelszavunk nem működik, fiókunkat nagy valószínűséggel feltörték – ismertette a cseppet sem megnyugtató helyzetet a Computerworld.hu, amely egyúttal néhány tippet is adott erre az esetre.

Bővebben ...

Feltölti magát a karóra, csak mozogni kell hozzá

seqeuent supercharger digitaltrends comOkostelefon, de legalábbis egy mobiltelefon manapság szinte mindenkinél ott van, rajta a pillanatnyi pontos idővel, vagyis joggal hinnénk, hogy a karóra kezdi elveszíteni kiemelt helyét az eszközeink sorában. De ez nincs így, mert azon túl, hogy a karóra öltöztet is és nélküle szinte meztelennek érzi magát a legtöbb ember, még újdonságokat is képesek nyújtani nekünk.

   Az elkészült SuperCharger okosórát a zenészeket, művészeket, dizájnereket projektjeik megvalósításában segítő amerikai Kickstarter szervezet oldalán hirdették meg és 1,2 millió svájci frank támogatást gyűjtöttek a termék megvalósítására. Ez pedig nem más, mint egy öntöltő okos karóra – fedezte fel a Technokrata.hu. Önfelhúzós órák már régóta léteznek, de ez más.

Bővebben ...

Játék jelezheti a súlyos betegséget

parkinsonellen videojatek euronews comSajnos még jónéhány olyan betegség van, amelyet gyógyítani ma még nem lehet, legfeljebb gyógyszerekkel lassítani a beteg állapotának romlását. A Parkinson-kor ezek egyike. A betegség világszerte 10 millió, az Európai Unióban 1,2 millió embert érint.

   Egy észak-görögországi szervezet kutatókkal összefogva kereste arra a kérdésre a választ, hogy vajon egy videójáték és még néhány erre a célra kifejlesztett alkalmazás segítheti-e a Parkinson-kór korai felfedezését – olvasható az Euronews.com cikkében.

Bővebben ...

Oda a jó hangulat, ha lemerül az okostelefon

okostelefon lemerul cashify inNem vitatható, hogy okostelefonunk éppolyan meghatározó része lett életünknek, mint a cipőnk, vagy ruhánk, ha otthon felejtjük, szinte meztelennek, kiszolgáltatottnak, a napi történésekből kirekesztettnek érezzük magunkat, és el van rontva az egész napunk. Nem meglepő ezután, hogy a készülékünk töltöttsége is befolyásolja hangulatunkat.

   Meghökkentő eredményre jutott a londoni Cass Business School kutatása: a mobiltelefon töltöttségét jelző ikon állapota kihat a kedélyállapotunkra, sőt, arra is, hogy hogyan érzékeljük a teret és az időt – írta a Qubit.hu.

Bővebben ...

Aki eladja a számítógépét, okostelefonját, ha nem vigyáz, a fontos adatait is odaadja

merevlemez megsemmisitese youtubeNagyjából ott tartunk, hogy ha megvásároljuk a boltban a legújabb, legmodernebb számítógépünket, még haza sem érünk vele, már az utcán kezd elavulttá válni, oly gyors a technológia fejlődése. Ettől persze még sok évig használhatjuk az új masinát, de tény, hogy mindenképpen lerövidül a gépek cseréje közötti idő.

   Vannak, akik egyszerűen csak kikapcsolják a régi gépüket és úgy adják el, vagy teszik ki lomtalanításkor a kapu elé, miközben adatok tömegét rejti a merevlemezük. A körültekintőbben letörlik a winchestert, nehogy illetéktelenek jussanak a személyi vagy éppen üzleti adatokhoz. Sajnos ez a megoldás sem elegendő a biztonsághoz.

Bővebben ...

Ujjunkon keresztül telefonálhatunk az újfajta gyűrű segítségével

ujj headset stylus com Ma már senkit sem lep meg, ha lát valakit, akinek egy parányi kis eszköz lóg ki a füléből és az illető mintegy önmagában beszél. Az ilyen fülbevaló egy vezeték nélküli headset, amely lehetővé teszi, hogy a telefonáló kézhasználat nélkül beszélgessen partnerével, miközben mobilját a zsebében, vagy a táskájában tartja. Úgy tűnik az eszköz nemsokára elavult lesz.

   A világ első ujjhangszórója, az ORII egy speciális pecsétgyűrűszerű csonthangszóró és mikrofon, amely a hang rezgését az ujjcsontba, majd onnan a fülbe vezeti – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...

A magyarok több mint fele még éjszaka sem válik meg okostelefonjától

okostelefon fuggoLássuk be, manapság, aki nem használ internetet, a világunknak mindinkább szűkölő szeletét látja csak. Igaz, a fake news és a deep fake világában az információk jelentős része hamis, hazug és becsapós, mégis egyre inkább létkérdés, hogy ha ügyet akarunk intézni, kapcsolatot tartani ismerőseinkkel, rendelkezzünk kell internet-hozzáféréssel.

   Magyarországon a felnőtt internetezők 89 százaléka, azaz 5,3 millióan használnak okostelefont, amelyen leginkább böngésznek, alkalmazáson keresztül üzeneteket küldenek és közösségimédia-oldalakat nézegetnek – derül ki az eNET éves mobiltelefonos kutatásából. Minderről a Napi.hu írt.

Bővebben ...

Magától megy majd az újfajta babakocsi, elég lesz csak utána ballagni

estroller emmaljunga comAz mindenki számra világos, hogy a korszerű technológiák által támogatott életünket e találmányok jóval könnyebbé teszik (vagy éppen bonyolultabbá), miközben egyáltalán nem kellene minden területen a kényelmet keresni. Például a kisbabánk babakocsis sétáltatásakor.

   Okoseszközök tömege vesz körül bennünket és lassan nem is tudjuk elképzelni életünket a mindet tudó kütyük nélkül. Jó példa erre az okostelefon. Most újabb területet hódít meg az okostechnológia, a Bosch ugyanis olyan elektromos babakocsit kezd gyártani, amely szenzorjaival felismeri az előtte lévő akadályokat – írta a Hvg.hu.

Bővebben ...

Kényelmesen meglophatnak bennünket, miközben zenét hallgatunk a telefonunkról

bluetoothAz Ericsson 1994-ben mutatta be először a Bluetooth rádiófrekvenciás kommunikációs protokoll 1.0-s prototípust, amely eleinte lassú volt, de a 2001-ben megjelenő 2.0 már széles körben használható volt. Mára a Bluetooth a telefonunktól kezdve már ott van valamennyi okos kütyünkön, de most egy nagy gonddal kell szembesülnünk.

   Manapság már szinte mindenki használ Bluetootht a telefonján, holott a szakértők szerint egy biztonsági rémálom a technológia. Az idei DEF CON hackerkonferencián fókuszba kerültek a rendszer sebezhetőségei is, ahol több forgatókönyvet is bemutattak a szakemberek arra vonatkozóan, hogyan tudnak kárt okozni a rosszakarók Bluetoothon keresztül – írta a 24.hu.

Bővebben ...

Meg kell csinálni, ha nem akarunk bajt

windows 10 frissitesMára már piacvezető lett a Microsoft Windows 10 operációs rendszere, amely sok érdekességet is tartalmaz, például hogy állítólag ez az utolsó ilyen rendszer, amelyet viszont rendszeresen fejleszt a cég és a regisztrált felhasználók folyamatos kapják a kisebb-nagyobb frissítéseket. Sokan elmulasztják ezeket végrehajtani, de rosszul teszik.

   A Microsoft két kritikus biztonsági rést fedezett fel a rendszerében, ezért az azonnali frissítést ajánlja a Windowst 10-et használóknak – hívta fel a figyelmet a Hvg.hu.

Bővebben ...