Oldalletöltések száma: 10545167
2019. december 12. csütörtök 18:02,
Gabriella napja van.

Jó tippeket ad a Tippek applikáció

w10 tippekAz ember nagyjából úgy van a számítógépén futó operációs rendszerrel, mint az okostelefonjával, az alapfunkciókat használja, de egyik is másik is számtalan más szolgáltatásra képes még, amelyről az átlagfelhasználónak fogalma sincs. A Windows 10 ma már százmilliók gépén fut, ideje néhány trükkel megismerkedni.

   A Windows 10-es operációs rendszerhez tartozik a Start menüből elérhető Tippek app, amely több tucatnyi ötletet kínál a szoftver hatékonyabb használatához. A Computerworld.hu hívta fel minderre a figyelmet.

Bővebben ...

Nem elég, hogy öregítenek, de valószínűleg kémkednek is

faceapp classicfm comAz ember csak kapkodja a fejét, oly hatalmas a kínálat, ha okostelefonját fel akarja szerelni fontosnál fontosabb alkalmazásokkal, amelyek mindegyike elengedhetetlennek tűnik a korszerű élethez. Aztán kiderül, hogy egyik-másik akár komoly bajba is sodorhat bennünket.

   A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint az öregítős alkalmazások, mint a FaceApp nagy veszélyt jelentenek, ezért az amerikai hatóság arra biztat, hogy senki ne használja azokat – tudta meg a Hvg.hu.

Bővebben ...

Hűthet, fűthet a jövő ablaka, akár hamarosan is

futo ablak indewag euA mind nagyobb létszámú emberiségnek nagyon komoly kihívásokkal kell számolnia, és azoknak megfelelnie, ha a mindinkább veszélyessé váló természeti környezetben életben akar maradni. A túlnépesedés mellett még nagyobb veszély a légkör felmelegedése, amely ellen új technológiákkal is lehet védekezni.

   Kutatók és építészek tervezték meg a jövő ablakait, amelyet egy nemrég létrehozott kísérleti pavilonban tesztelnek Bulgária fővárosában, Szófiában. Az Euronews munkatársai annak jártak utána, hogy hogyan csökkentheti a technológia a jövő épületeinek energiafelhasználását.

Bővebben ...

Gita majd viszi a szatyrot

gita robot spectrum ieee orgNyugodtan mondhatjuk, hogy a robotok már a spájzban vannak, de ennél sokkal komolyabb a helyzet, a robotok ott vannak a gyárakban, egyes éttermekben, és mind gyorsabban szaporodnak a háztartásokban is. Most egy olyan robotról érkezett információ, amely személyi szolgálatban áll.

   A robogóiról és motorjairól ismert olasz cég, Piaggio bejelentette, hogy már a mostani ünnepek alatt kapható lesz Gita, a bevásárlórobotja. Az eszköz követi a gazdáját, cipekedik helyette és áramvonalas olasz dizájnnal dicsekedhet – írta meg a Qubit.hu.

Bővebben ...

Csupa öröm a netes élet, mind többeket zaklat a zaklatóvírus is

zaklatovirus bbc comA zsarolóvírusok mára a mindennapi életünk részeivé váltak és csak idő kérdése, hogy előbb, vagy utóbb valaki áldozatául essen ezeknek. Most szintet léptek a informatika bűnözői.

   A Kaspersky orosz kiberbiztonsági cég szerint egyre nagyobb veszélyt jelent a stalkerware, vagyis a zaklatóvírus, amely mindent elkövet, hogy az áldozatul esett felhasználók kellemetlenül érezzék magukat – figyelt fel a cseppet sem örömteli újdonságra a Hvg.hu.

Bővebben ...

Rossz vágányra futott az internet, ideje helyre tenni

wwwVilágunk egyik legnagyobb hatású találmánya az internet. A világháló számtalan lehetőséget kínál a jobb és könnyebb kommunikációhoz, tanuláshoz, munkavégzéshez, ügyek intézéséhez, ugyanakkor egyre inkább a bűnözés, a hazugságok, félrevezetések, gyalázkodások, emberi életek tönkretételének helyszínévé válik.

   Tim Berners-Lee, a world wide web atyja, régóta nyomon követi az internet fejlődését, amely mára szerinte nagyon rossz irányt vett. A szakember kidolgozott egy koncepciót, hogyan lehetne azt újra biztonságossá tenni – írta a Hvg.hu.

Bővebben ...

Sok gyereket zaklatnak a neten, de kevesen szólnak erről szüleiknek

zaklatas gyerek net readme lkSokat foglalkozunk mi is az internetes biztonsággal, vagy éppen azzal, hogy milyen sokan nem veszik komolyan, nem érzékelik ennek veszélyét, pedig nem csak adatokat veszíthetünk, vagy éppen a vagyonunkban eshet kár, de magunkat, családunkat is zaklatásoknak tehetjük ki.

   Az internetes támadások száma évről évre növekvő tendenciát mutat, és ez alól Magyarország sem kivétel. Egy nemzetközi kutatás szerint hazánkban csak a böngészőkből induló támadások aránya tavaly közel 25 százalék volt, ami az idén további 3 százalékkal nőtt – írta a Biztonságportál.hu.

Bővebben ...

Félünk tőle és várjuk is: az 5G biztosan megváltoztatja az életünket

5g szoljon huNapjainkban még az is hall az 5G technológiáról, aki azt sem tudja, hogy mindezt eszik-e, vagy isszák. Nézzünk szembe a tényekkel, a legtöbben ehhez a hatalmas tömeget jelentő csoporthoz tartozunk. Persze nekünk nem is kell tudnunk, hogy egy digitális eszközünk hogyan működik, csak azt, hogy hogyan kell használni.

   Ennek ellenére nem árt tudni, hogy mindez mit is jelent, mert a szakemberek véleménye szerint az 5G oly módon változtatja majd meg az életünket, hogy egyre inkább eltűnik a valóság és a virtuális valóság között a különbség. Azt, hogy ez jó-e az emberiségnek, ma még nem tudjuk.

Bővebben ...

Szinte hihetetlen, de a minap lett ötvenéves az internet

arpanet nbcnews comAkik ezt a cikket olvassák, a világ legtermészetesebb dolgaként léptek fel előtte a világhálóra és nyitották meg a Vé oldalát. Ugyancsak ilyen egyszerűen juthat el bárki arra a felületre, ahol ügyet akar intézni, vagy közösségi életet élni, netán az esti vacsorához egy jó receptet találni.

   Az 1960-as évek végén a Bolt, Beranek és Newman nevű cég nyert meg egy kommunikációs hálózat megépítésére kiírt pályázatot. Megtervezték a mai útvonal-választók (router) elődjét, majd ezeket az USA négy egyetemén, (három Kaliforniában, egy Utahban) üzembe is helyezték.

Bővebben ...

Simogatni, csiklandozni is érdemes az újfajta telefontokot

okostelefon tok skin on indiatimes comA 20. század legsötétebb éveit idézi az a mondat, hogy emberi bőrből készítenek telefontokokat. De mielőtt a felháborodás hullámai öntenék el az olvasókat, ez az emberi bőr nem valóságos, hanem annak szintetikus utánzata, részben az ember legnagyobb szervének tulajdonságaival.

   A Telecom Paris kutatócsoportja állt elő a koncepcióval, amely egy olyan mesterséges bőrből készült tok, amely képes az érintés érzékelésére, de nem úgy, mint egy klasszikus érintőképernyő. A prototípus az érintést, simogatást, csiklandozást, csipkedést is felismeri – írta a Geeks.hu.

Bővebben ...