Oldalletöltések száma: 10619656
2020. január 23. csütörtök 11:15,
Zelma és Rajmund napja van.

Szerződéseket is aláírhatunk hamarosan az e-személyinkkel

eszemelyi ipon huMa már mind több magyar állampolgárnak van e-személyi igazolványa, amely a jövőben számtalan más okmány helyettesítésére is megfelelő lesz. Ez ma még nem igaz, de például az e-receptre felírt gyógyszerét már ennek segítségével válthatja ki a beteg.

   A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a következő két évben tervezik az e-személyi chip- és operációs rendszerének és alkalmazásának megújítását, az e-aláírás és a közösségi közlekedési funkció továbbfejlesztését, illetve a mobiltelefonok kártyaolvasóként történő használatának kifejlesztését – írta a Pénzcentrum.hu.

Bővebben ...

Ha magánnyomozó akar lenni, vagy bérügyintéző, gyorsan jelentkezzen

targoncavezeto targoncavezetoitanfolyam huSokan felnőtt fejjel jutnak el oda, hogy szakmát, vagy éppen másik szakmát tanulnának és erre kiváló lehetőséget adott mindeddig az OKJ-s képzés. Sajnálatos módon idén megszűnik e képzési lehetőség nagy része. Akinek szerencséje van, még ebben az évben beiratkozhat valamelyik, a képzésből eltűnő szakma megtanulására.

   Az idén szeptemberben életbe lépő új Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) jelentősen lecsökken a választható szakmák száma, a korábbi 760-ból kevesebb, mint 200 marad. Több népszerű szakma teljesen kikerül a jegyzékből, több pedig csak iskolarendszerű képzésben lesz majd megszerezhető – összegezte a tudnivalókat a Világgazdaság.

Bővebben ...

Újból egységesíteni akarnak, de ez valahogy nem akar összejönni

toltok adverts ieEgy átlagos európai háztartásban, ahol az emberek nem dobnak ki azonnal minden feleslegessé vált eszközt, bizonyára számtalan, a mobiltelefonok megjelenése óta használt mobiltöltőt lehet találni. Ezek zöme ma már csak lom a lakásban, s bár komoly iparág és üzlet is, gyártásuk feleslegesen veszi igénybe a nyersanyagokat és az előállításukhoz szükséges energiát.

   Ha rákeresünk a böngészőnkben a töltők egységesítése kifejezésre, kiderül, hogy évtizedes klasszikus témáról van szó. A telefontöltők egységesítése okán az Európai Bizottság már több mint egy évtizede igyekszik nyomást gyakorolni a gyártókra, ugyanakkor megfelelő szabályozás híján egyelőre eredménytelenül – írta a Napi.hu.

Bővebben ...

Megfelelő orvosi fizetés mellett büntetni akarják a hálapénz elfogadását, de adását is

halapenz csaladhalo huPár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nemrégiben megválasztott új elnöke az egyik kereskedelmi tévé műsorában a hálapénz megszüntetésének szükségességéről beszélt. Most már ehhez kapcsolódó tervezettel is előállt a kamara egy új közleményben.

   Komoly béremelést javasol az orvosi kamara lehetőleg még idén, de legkésőbb 2021-ben. Emellett javasolják, hogy a hálapénz elfogadása minősüljön korrupciónak, és legyen büntető törvénykönyvi tétel – írta a Hvg.hu a kamarai közlemény alapján.

Bővebben ...

Nem divatos a fiatalok körében a pedagógusi pálya

tanarno idos vectorstock comEgy kisiskolásnak a tanárnő mindig néni, a tanár meg bácsi, vagyis feltételezhetjük, hogy a gyerekek a fiatal pedagógusokat is meglett embereknek látják. Erre egyébként mind nagyobb az esély is, hiszen látványosan fogynak a fiatal pedagógusok.

   A tanári kar öregedése minden intézményfenntartónál megfigyelhető, de az állami iskolákban dolgoznak a legkisebb arányban fiatal pedagógusok – írta a Népszava.hu.

Bővebben ...

Vakon vezette autóját, a táblák meg nem ugrottak félre

fagyott szelvedo police huAz ember rohan reggel, mert elkésik a munkahelyéről, vagy a gyereke az iskolából, hát kapar egy tenyérnyi felületet a teljesen befagyott szélvédőjén és már ugrik is az autóba, hogy időben céljához érjen. Aki így tesz, abban bízik, hogy a motor melege majd leolvasztja a jeget az üvegről, mire nagyobb forgalomba ér.

   Valószínűleg így gondolkodott az a fiatal nő is, aki két napja balesetet okozott Gárdonyban. Ahogy a Police.hu írta, a rendőrségre érkezett bejelentés szerint január 7-én a reggeli órákban, hogy egy autós Gárdonyban felhajtott egy járdaszigetre és ott két jelzőtáblát is kidöntött.

Bővebben ...

Életével játszik, aki rámerészkedik a Velencei-tó jegére

jeg gyenge figyelmeztetes police huÚgy tűnik, mégiscsak bekövetkezett, amiről már sokan lemondtak, vagyis végre (vagy sajnos, ki hogyan szeretné) megjött a tél. S ha nem is annyira kemény, mint voltak a telek régebben, a Velencei-tó vize befagyott. Sokan már készülnek is egy jó kis korizásra, de egyelőre ne tegyék.

   A Gárdonyi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy senki ne lépjen a tó jegére. A vízfelület tetejét csak egy vékony jéghártya borítja, amely rajta tartózkodásra, illetve biztonságos sportolásra nem alkalmas – hívta fel a figyelmet a Police.hu.

Bővebben ...

Jobb betartani a szabályokat, civil autókból ellenőriznek bennünket a rendőrök

rendor civil autoban acnews huAz emberek általában nem nagyon kedvelik a rejtett sebességmérő eszközt, a fa mögé elbújva, vagy a jelöletlen, vagyis civilnek tűnő autóból figyelő, mérő rendőröket. Pedig az észrevehetetlenség sok esetben indokolt lehet, különösen akkor, ha ezzel szabálysértések, vagy éppen bűncselekmények akadályozhatók meg.

   Az egész országra kiterjeszti a decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője.

Bővebben ...

Dráguló kenyerünk

kenyer vajasAz elmúlt években mind gyorsabb ütemben növekedtek az élelmiszerárak, ennek megtapasztaláshoz elég, ha valaki rendszeresen jár bevásárolni. A folyamat idén is folytatódik.

   Kenyérdrágulást hozhat az új év, január végétől 10-15 százalékkal többet kell fizetni a pékárukért – írta a Dehir.hu.

Bővebben ...

Lecsillapodik a kötekedő utas is, ha testkamerát lát a jegykezelőn

testkamera mav napi huA bliccelők, részegek, kötekedők gyakori célpontjai a vonatokon a jegykezelők, akiket emiatt számtalan támadás ér. Sokan egyszerűen belekalkulálják ezt munkakörükbe, mások ezeket csak nagy nehezen heverik ki. A támadások ellen védhetnek a testkamerák, de legalábbis segíthetik a tettesek gyors lefülelését.

   Egyre több jegyvizsgáló használja önkéntes alapon a testkamerákat a bántalmazások, támadások megelőzése, valamint a bekövetkezett események hatásainak csökkentése érdekében – írta az Iho.hu.

Bővebben ...