Oldalletöltések száma: 10545011
2019. december 12. csütörtök 16:41,
Gabriella napja van.

Az uniós átlagnál is fontosabb számunkra az emberi jogok védelme

birosagAnnak ellenére, hogy a magyar kormányzat és az állampárt hangadói rendületlenül igyekeznek átmosni a választópolgárok agyát az unió megítélésében, a magyar emberek jelentős része unióbarát. Legutóbb arról kérdezték az uniós polgárokat, hogy az Európai parlament mivel foglalkozzon még kiemeltebben.

   Az uniós polgárok több mint fele szerint a legfontosabb kérdés és az Európai Parlament előtt álló feladat a környezetvédelem és a klímaváltozásra adott válaszok,  derült ki a legfrissebb Eurobarometer kutatásból – olvasható az Euronews.com oldalon. A magyar emberek viszont az emberi jogok biztosítását érzik fontosabbnak.

Bővebben ...

A gazdag országokon a sor, állítják a friss Nobel-díjasok

klimakatasztrofa noticebard comMa még a jelen gazdasági és politikai érdekei messze felülírják a jövő féltését, de mind hangosabbak azok az emberek, azok tömegei, akik változást sürgetnek a klímavédelem területén gyermekeink, unokáink érdekében.

   A klímavédelem sürgősségét hangsúlyozta három idei Nobel-díjas tudós, Didier Queloz csillagász, Esther Duflo közgazdász és Stanley Whittingham kutató is a díjak átadását és a díjazottak hagyományos Nobel-előadását megelőző szombati sajtótájékoztatón – adta hírül a Portfolio.hu az MTI híre alapján.

Bővebben ...

Baj van Rozikám?

baj van rozikam kicsiMa a rádió és televíziócsatornák műsorai mellett az internetről is oly hatalmas tartalomkínálat ömlik a hallgatóra, nézőre, hogy már a választás is komoly próbatételt jelent, ennek ellenére szép számmal vannak emberek, akiknek látási, olvasási nehézségeik miatt inkább egy-egy elmesélt történet jelenthet szórakozást, kikapcsolódást.

   Máté G. Péter, a Vé alapító-főszerkesztője e meggondolások okán készít évek óta saját írásaiból hangoskönyveket gondolva azokra, akik rosszul, vagy egyáltalán nem látnak, vagy akik az autójukban hosszabb úton már nem az unos-untalanig ismert dalokat, vagy politikai híreket akarják hallgatni. A Baj van Rozikám? nekik készült.

Bővebben ...

Udvarban lesz helye a szemétnek Gárdonyban

hulladekudvar hatvanihirlap huAz ember okozta katasztrófahelyzetek között mind markánsabb helyet foglal el a keletkező szemét elhelyezésének igen súlyos gondja. A kommunális szemét, ha nem tervszerűen és szakszerűen gyűjtik, tárolják, vagy hasznosítják újra, élhetetlen világot hoz létre. A megoldásra a fejlett társadalmakban komoly erőfeszítéseket tesznek a szakemberek.

   Négy megye 143 települését összefogó Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Székesfehérváron, a városháza dísztermében tartotta nemrégiben alakuló ülését. – tudta meg a Feol.hu.   
 

Bővebben ...

A rendőrök nem tudták megállítani, de az árok igen

auto fejteton pusztaszab police huIttasan vezetni nemigen jó ötlet. Az ittas vezető ugyanis ön- és közveszélyes az utakon, mert akár meg is ölheti magát, de sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy inkább mások életét oltják ki az italt (vagy más tudatmódosító szert) fogyasztók.

   A Pusztaszabolcs és Velence közötti útszakaszon a járőrök ellenőrizni akartak szerda este egy Opelt, amelynek a vezetője a rendőri jelzés ellenére nem volt hajlandó megállni – tudta meg a Vezess.hu.

Bővebben ...

Újabb helyeken kell majd nemsokára fizetni a parkolásért Fehérváron

parkolas szekesfehervar huA Velencei-tó térségében élők közül nagyon sokan napi rendszerességgel, vagy időszakonként beautóznak a közeli nagyvárosba, Székesfehérvárra, ahol nagy valószínűséggel parkolniuk is kell és mindezért fizetni. Hamarosan még kevesebb lesz az ingyenes és még több a fizetős parkolóhely.

   A fizető övezetekbe történő bevonáskor a legfontosabb alapelv, amelyet a székesfehérvári közgyűlés követ, hogy mindannyiszor lakossági igényre történik – olvasható a Feol.hu online újságban.

Bővebben ...

Teljes körű lesz az EESZT, kevesebb vizsgálatra jut majd idő?

eeszt 1Bár egy ideje már működik, a lakosság körében nemigen vert gyökeret az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér használatának ismerete, pedig van kézzel fogható haszna. Igaz, az alkalmazást sok nagy forgalmú rendelőben, kórházban dolgozó orvos a bonyolult használata miatt mindeddig, ha tehette, nem mellőzte.

   2020. január 1-ig minden magánorvosnak és -fogorvosnak is csatlakoznia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez – írta az Elitmed.hu. Az orvosok szerint még annyi vizsgálatot sem tudnak majd elvégezni a hosszú adminisztrációs idő miatt, mint amennyit az egészségbiztosítás finanszíroz.

Bővebben ...

Szubjektív Fejér, avagy most a kortárs alkotóké a kiállítóterem

szubjektiv fejer kiallitas fmh hu Az elmúlt hetekben sorra számoltunk be arról, hogy milyen jelentős kiállításoknak adott, ad helyet a kápolnásnyéki Halász-kastély, amely mindinkább a térség képzőművészeti központjává válik. De míg az elmúlt két tárlat alkalmával régi mesterek műveit láthatták a művészetbarátok, ezúttal kortárs alkotók műveivel találkozhatnak.

   Szubjektív Fejér címen nyílt meg szombaton este az a válogatás, amelyben Fejér megyei kortárs művészek alkotásaiból ismerhet meg jónéhányat a kastély kiállítótermeinek látogatója.

Bővebben ...

Klímavészhelyzetet hirdetett az unió, de még mindig rengetegen nem értik a lényeget

klimakatasztrofaAzt nem állíthatjuk, hogy túl gyorsan reagálnának a nagypolitika alakítói az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásra, a mind gyorsabb ütemű klímaváltozásra, melegedő éghajlatra. S talán, ha a fiatalok jövőjüket, a maguk és majdani gyerekeik életét féltve nem kiabálnának egyre hangosabban, továbbra sem történne semmi sem.

   Azt sem állíthatjuk, hogy világot rengető a döntés, de az is valaminek a kezdete lehet, hogy csütörtökön megszavazta az Európai Parlament a klímavészhelyzet kihirdetését, és hogy Európa ennek megfelelően fog cselekedni. 429-en támogatták a javaslatot, 225-en szavaztak ellene, míg 19-en tartózkodtak – írta az Euronews.com.

Bővebben ...

Újabb évszázadokig állhat a megújult háromszáz éves pákozdi templom

pakozdi reformatus templom facebookSzámtalan régi épületünk van, amely érdemes arra, hogy még utódaink is lássák, használják. Közöttük sok az egyházi építmény, amelyek többnyire nagy idők tanúi voltak és ma is teljesítik kötelességüket. A pákozdi templom akár újabb évszázadokig szolgálhatja a község hívőit.

   A pákozdi templom a feljegyzések szerint 1713-ban épült, ezzel Fejér megye egyik legrégibb református temploma. A templom kezdetben lényegesen kisebb volt, majd több átalakításon esett át az évszázadok folyamán és a torony is később épült hozzá – írta a Feol.hu.

Bővebben ...